kosmimata q-jewellery normal

Τ Η Λ.     2 3 1 0    2 3 8    3 1 8

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ
Το Καλάθι σας είναι άδειο.
shopping_bag


Διαμάντια

E-mailΕκτύπωση

Στα καταστήματα Q πιστεύουμε ότι πριν αρχίσετε να αναζητάτε το τέλειο διαμάντι για σας, θα πρέπει να έχετε άποψη για το τι αγοράζετε. Εμείς έχουμε συντάξει τον οδηγό αυτό με πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια τα οποία επηρεάζουν την τιμή ενός διαμαντιού. Τα κριτήρια είναι τέσσερα και περιγράφονται παρακάτω έτσι ώστε να ξέρετε να εκτιμάτε ένα διαμάντι αναλόγως.

 

Χρώμα – Τα διαμάντια υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, από ελαφρώς κίτρινα μέχρι εντελώς άχρωμα, τα οποία είναι και τα πιο ακριβά. Επίσης υπάρχουν διαμάντια τα οποία έχουν κάποιο φυσικό χρώμα όπως ροζ, μπλε ή πράσινο, τα οποία είναι πραγματικά πολύ σπάνια και επομένως έχουν μεγάλη αξία. Για τον ορισμό του χρώματος ενός διαμαντιού, χρησιμοποιείται μια κλίμακα με γράμματα του λατινικού αλφάβητου. Η κλίμακα ξεκινάει από το “D” για διαμάντια τα οποία δεν έχουν καθόλου χρώμα και φτάνει μέχρι το “Z” όσο το χρώμα γίνεται πιο εμφανές.

xroma diam

Κοπή – Η διαδικασία κοπής ενός διαμαντιού είναι μια μορφή τέχνης η οποία μετατρέπει το διαμάντι από το φυσικό του, ακανόνιστο σχήμα σε γυαλιστερό κόσμημα. Η διαδικασία κοπής και γυαλίσματος των εδρών μπορεί να χρειαστεί από εβδομάδες μέχρι μήνες σκληρής και λεπτής δουλειάς. Η κοπή ενός διαμαντιού καθορίζει τη λαμπερότητα, τις διαστάσεις του και το τελείωμά του. Ένα διαμάντι κομμένο σε σωστές αναλογίες διαχειρίζεται καλύτερα τις ακτίνες του φωτός που το διαπερνούν έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγαλύτερης λάμψης και επομένως συνιστά στην μεγαλύτερη αξία του.

 

Υπάρχουν αρκετά είδη κοπής στις μέρες μας. Το επικρατέστερο είναι το Brilliant το οποίο δίνει κατά την κοπή ένα μέσο όρο από 64 έδρες στο διαμάντι. Ήταν το 1919 όταν ο Μαρσέλ Τολκόφσκι υπολόγισε τις ιδανικές αναλογίες της μπριγιάν κοπής. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι τρόποι κοπής ενός διαμαντιού με το μπριγιάν να παραμένει ένας από τους εντυπωσιακότερους τρόπους.

Άλλοι τρόποι κοπής: Princess, Marquise, Oval, Pear, Heart, Emerald.

 

Καθαρότητα – Όταν το φώς εγκλωβίζεται και ταξιδεύει μέσα στο διαμάντι μέχρι τελικά να εξέλθει από αυτό, υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί από σημαδάκια ή άλλα μικροσκοπικά εξωτερικά σωματίδια τα οποία εγκλωβίστηκαν μέσα στο διαμάντι. Σπάνια ένα διαμάντι είναι εντελώς καθαρό όμως όσο μεγαλύτερη η καθαρότητά του, τόσο πιο πολύτιμο είναι. Η καθαρότητα εξαρτάται από τον αριθμό, το μέγεθος και τον τύπο των εγκλωβισμένων σωματιδίων. Τα περισσότερα διαμάντια περιέχουν κάποιο τέτοιο σημαδάκι το οποίο όμως αποτελεί και στοιχείο το οποίο κάνει κάθε διαμάντι μοναδικό. Αυτά τα στίγματα κάθε άλλο παρά υποβιβάζουν την ομορφιά ενός διαμαντιού και δεν αποτελούν παράγοντα που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός διαμαντιού. Παρόλα αυτά, όσο λιγότερα ξένα σωματίδια υπάρχουν σε ένα διαμάντι, τόσο περισσότερο θα λάμπει αυτό.

 

Για τον προσδιορισμό της καθαρότητας ενός διαμαντιού υπάρχουν προκαθορισμένοι βαθμοί που αποδίδονται βάσει παρατήρησης της καθαρότητας του διαμαντιού με φακό μεγέθυνσης x10. Οι βαθμοί είναι οι παρακάτω:

 

Βαθμός

Ερμηνεία

Επεξήγηση

FL

Flawless

Σπανιότατος βαθμός – άψογο, κανένα στίγμα εσωτερικά ή εξωτερικά του διαμαντιού

IF

Internally Flawless

Πολύ σπάνιο – εσωτερικά άψογο, δεν περιέχει εσωτερικά κανένα στίγμα και είναι ουσιαστικά άψογο.

VVS1,VVS2

Very Very Small 1-2

Σπάνιο – πολύ πολύ μικρά στίγματα τα οποία φαίνονται μόνο με μεγέθυνση x10.

VS1, VS2

Very Small 1-2

Πολύ μικρά στίγματα τα οποία δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, είναι πολύ ποιοτικά.

SI1, SI2

Small Inclusions

Περιέχουν μικρά στίγματα τα οποία μπορεί να γίνονται ορατά με γυμνό μάτι, είναι τα πιο προσιτά.

 

 

 

Βάρος – Όπως όλες οι πολύτιμες πέτρες, έτσι και το βάρος των διαμαντιών μετριέται σε καράτια. Κάθε καράτι έχει ορισθεί να ισούται με 0.2 γραμμάρια. Στην κοσμηματοποιία μόνο 5% των διαμαντιών που χρησιμοποιούνται ζυγίζει πάνω από ένα καράτι, το υπόλοιπο ζυγίζει εκατοστά του καρατιού, όπως για παράδειγμα ένα διαμάντι 0.25ct ζυγίζει το ένα τέταρτο του καρατιού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα καράτια ενός διαμαντιού δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα και το μέγεθος του και δεν αποτελούν μοναδικό παράγοντα καθορισμού της αξίας του.

 

Επιλέξτε τον αριθμό των καρατίων συμφώνα όχι μόνο με τον προϋπολογισμό σας αλλά σύμφωνα και με άλλους παράγοντες. Λάβετε υπόψη και τους άλλους παράγοντες καθορισμού της αξίας ενός διαμαντιού όπως επίσης και το άτομο για το οποίο προορίζεται. Είναι συνηθισμένη να φοράει κοσμήματα; Είναι πολύ δραστήρια;  Ίσως σε αυτή την περίπτωση να χρειαστείτε ένα δυνατό δέσιμο ή ένα μικρότερο διαμάντι για να μη την ενοχλεί και να αντέξει στις δραστηριότητές της. Υπολογίστε και το μέγεθος του χεριού της, σε μικρότερο χέρι το διαμάντι θα φαίνεται μεγαλύτερο.

 

 

 

Περιποίηση

 
 

Η αγορά ενός διαμαντιού είναι σημαντική υπόθεση και όταν διαθέτετε ένα αρκετά υψηλό ποσό για το λόγο αυτό, θα θέλετε να το διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση της καθαρότητας και επομένως της λάμψης του διαμαντιού. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι καθαρισμού ενός διαμαντιού, σας προτείνουμε τους παρακάτω:

  1. Μπορείτε φυσικά να φέρετε το κόσμημα σε εμάς κι εμείς θα αναλάβουμε να σας το επιστρέψουμε σαν καινούριο. Κάθε κόσμημα με διαμάντι συνοδεύεται από μια κάρτα-ταυτότητα η οποία αποτελεί και εγγύηση από εμάς για παντοτινό σέρβις. Αυτός είναι και ο ευκολότερος για εσάς τρόπος.
  2. Χρησιμοποιείστε ένα από τα ειδικά υγρά καθαρισμού για κοσμήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.
  3. Χρησιμοποιείστε διάλυμα σπιτικής αμμωνίας και κρύου νερού με πρόσμιξη ένα προς ένα. Αφήστε το κόσμημα βυθισμένο στο διάλυμα για μισή ώρα περίπου, καθαρίστε το με ένα μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τα όποια υπολείμματα και ξανά βυθίστε το στο διάλυμα για άλλη μια φορά. Κατόπιν στεγνώστε με ένα καθαρό και μαλακό πανί χωρίς χνούδι.
  4. Μπορείτε επίσης να πλύνετε το κόσμημα με ένα ήπιο απορρυπαντικό. Τρίψτε απαλά με ένα μαλακό πανί, ξεβγάλετε με άφθονο νερό και τέλος στεγνώστε με ένα καθαρό και μαλακό πανί χωρίς χνούδι.

Προσοχή να μην έρθει το κόσμημα σε επαφή με χλωρίνη ή άλλο παρόμοιο προϊόν καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά. Μη φοράτε το διαμάντι σας κατά τη διάρκεια σκληρής δουλειάς γιατί ακόμα κι ένα διαμάντι μπορεί να ζημιωθεί από ένα δυνατό χτύπημα. Τέλος, δώστε προσοχή στο μέρος που φυλάτε τα διαμάντια σας, τοποθετώντας περισσότερα από ένα διαμάντια μαζί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και το ένα να χαράξει το άλλο.

 

Το διαμάντι αποτελεί επένδυση για μια ζωή και μπορεί να διαρκέσει και να παραμείνει το ίδιο όμορφο όσο την πρώτη μέρα για περισσότερο από μια ζωή. Διατηρήστε το όπως πρέπει και χαρείτε ένα διαχρονικό και λαμπερό κόσμημα για όλη σας τη ζωή.